Palvelut

Virtapajat

Virtapajat on Lounais-Hämeen yhteinen pajakokonaisuus, joka on siirtymässä Fokkan toiminnaksi vuoden 2024 aikana.
Tavoitteenamme on että pääset työhön, koulutukseen tai muuhun sinulle oikeaan palveluun.

Uudenlainen nuorten työpaja

Virtapajat on Lounais-Hämeen yhteinen pajakokonaisuus jossa sinua ohjataan ja valmennetaan asiakaslähtöisesti, yksilöllisesti ja sinun kasvuasi ja osallisuutta tukien koulutukseen tai työelämään suuntaavasti. Me virtavalmentajat liikumme Forssa, Jokioinen ja Ypäjä alueella, tarjoamme sinulle etävalmennusta. Teemme tiivistä yhteistyötä sinulle tärkeiden toimijoiden/verkostojen kanssa.

Virtapajoissa on eri vaihtoehtoja sinun oman tilanteesi ja edellytysten mukaan ja teemme kanssasi yhdessä etenemissuunnitelman, jota voimme yhdessä seurata. Tavoitteena on, että pääset työhön, koulutukseen tai muuhun sinulle oikeaan palveluun.

Virtapajat on Lounais-Hämeen yhteinen pajakokonaisuus, jossa sinua ohjataan ja valmennetaan asiakaslähtöisesti, yksilöllisesti ja sinun kasvuasi ja osallisuutta tukien koulutukseen tai työelämään suuntaavasti. Me virtavalmentajat liikumme Forssa, Jokioinen ja Ypäjä alueella, tarjoamme sinulle etävalmennusta. Teemme tiivistä yhteistyötä sinulle tärkeiden toimijoiden ja verkostojen kanssa.

Virtapajoissa on eri vaihtoehtoja sinun oman tilanteesi ja edellytysten mukaan ja teemme kanssasi yhdessä etenemissuunnitelman, jota voimme yhdessä seurata. Tavoitteena on, että pääset työhön, koulutukseen tai muuhun sinulle oikeaan palveluun.

Kenelle?

Virtapajat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille. Toimintaan pääset TE-palveluiden, sosiaalitoimen, ohjaamon tai muiden yhteistyöverkostojen kautta. Voit olla myös itse yhteydessä meihin.

Työpaja on sinulle oikea vaihtoehto, jos haluat:

  • saada mielekästä sisältöä ja tekemistä arkeen
  • parantaa sosiaalisia taitoja sekä valmiuksiasi työelämään
  • kirkastaa tulevaisuudensuunnitelmiasi
  • saada työ- tai opiskelupaikan
  • saada tukea opintoihisi
  • kokemusta monipuolisista työtehtävistä aidoissa työympäristöissä

Toimintamme on ratkaisu- ja voimavarakeskeistä ja tavoitteenamme on luoda positiivisia kokemuksia ja saada sinut onnistumaan. Valmennuksessa sinua ohjataan löytämään omat voimavarasi, osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi sekä hyödyntämään ja kehittämään niitä. Työpaja tarjoaa sinulle vertaistukea, osallisuuden kokemuksia ja auttaa sinua sitoutumaan opintoihin tai työelämään. Toimintamme tavoitteena on luoda aito, pysyvä muutos.

Virtapajojen nuorten arki rakentuu ryhmä- ja yksilövalmennuksesta sekä työvalmennuksesta. Toimimme ja kehitämme toimintaamme ketterästi sinun tarpeidesi mukaan. Työpaja linkittyy tiiviisti oppilaitoksemme muuhun toimintaan, jotta valmentautumispolkusi kohti työelämää olisi mahdollisimman saumaton.

Palvelun rahoittavat Forssan kaupunki, Jokioisten kunta, Ypäjän kunta, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä sekä Aluehallintovirasto.

Tulossa osaksi Fokkaa vuonna 2024

Virtapajat on tällä hetkellä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän ylläpitämä palvelu, jonka on tarkoitus siirtyä Fokkaan vuoden 2024 aikana.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä